2014. január 16., csütörtök

Munkahelyi étkezés

Még az ősszel kaptam a felkérést egy kedves barátomtól, hogy a céges napon, amikor az állománnyal ilyen-olyan ügyeket beszélnek meg, tartsak egy előadást egészséges táplálkozás témában.
A témaválasztásnál a munkahelyi étkezésre helyeztem a hangsúlyt, azaz hogyan valósíthatjuk meg a kiegyensúlyozott táplálkozás irányelveit a munkahelyi étkezés során.

Még decemberben megfuttattunk egy rövid kérdőívet a munkatársak körében, amit nagy örömömre az alkalmazottak 3/4-e kitöltött. A kérdőív kérdései között szerepelt a munkaidő hossza, a munkaidőben elköltött napi étkezések száma, a napi össz étkezések száma, a jellemző munkahelyi ebéd helyszín.

A kapott eredmények képezték az előadásom alapját, ezekhez kapcsoltam hozzá az alapelveket, ötleteket adva arra, hogy hogyan tudják leginkább megvalósítani azokat.

A téma választása sajnos nem adott lehetőséget arra, hogy a kedvenc kevés-dia-sok-termék típusú szeminárium jellegű előadást tartsak, így most dominált a hagyományos prezentációs eljárás. Maga az előadás így szerintem nem is sikerült annyira izgalmasra, bár a száraz információ elemeket természetesen tartalmazta.
Annál klasszabb volt azonban az előadást követő Q&A szekció, mivel a közönség nagyon aktív volt, érdeklődő, annak ellenére, hogy mindez péntek délután fél 5-kor zajlott. Megszámolhatatlan számú kérdést kaptam, figyeltek a válaszokra, remélem azok kielégítőek voltak.

Számomra nagyon fontosak ezek az alkalmak, mivel a hétköznapi emberek ilyenkor találkozhatnak élő dietetikussal. Itt pl. még senki sem látott élőben dietetikust, csak max. TV-ben, nemhogy már valaha is részt vettek volna dietetikai konzultáción, amit persze magyarázhat az a tény is, hogy a gárda átlagéletkora 33 év volt, egészséges, sportos fiatalok ültek velem szemben.

Felsorolok néhány tipikus kérdést, csak azért, mert ezek majd' mindig elhangzanak, ha valakivel "csakúgy" beszélgetek:
- Vaj vagy margarin?
- Igyunk-e étkezés előtt?
- Mi a véleményem arról, hogy este 6 után nem szabad enni?
- Baj-e ha sok húst eszem?
- Mi a véleményem a paleoról?

Őszintén remélem, hogy sikerült hasznos, gyakorlatias infókat átadnom és hogy sikerült a megfelelő csírákat elültetnem a hallgatóság tagjainak fejében.:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...