Szombaton eljutottam a WAMP Spájz c. rendezvényére. Kézműves termékek (egyébként nekem ez az elnevezés nagyon furcsa, na nem mintha tudnék jobbat, de furcsa), klasszikusan mézek, lekvárok, sajtok, csokik, bonbonok, borok, kolbász, szalonna, sonka, könyvek, edények szép számban. A sztenderd havi WAMP-oknak egy sarkában szokott megjelenni ez az ágazat, ez az alkalom most csak a nyersanyagokról, az ételekről szólt. Maga a helyszín nekem egy kicsit ipari, ami elvett valamennyit a helyzet varázsából. Ugyanakkor nagyon szeretem nézni a termékeket, kicsit mindig elképzelni a gyártási folyamatot, az embereket, akik mögöttük állnak, a kisüzemet, a konyhát, ahol készülnek, érezni a munkát, amit beléjük fektettek.
Rendes látogató módjára végigkóstoltam mindent, amit bírtam. Voltak különleges és kevésbé különleges ízek, kettőt kiemelnék. Ennél a két standnál nem csak az áru ízlett, hanem a árusítók is vidáman, kedvesen, profin kóstoltatták a termékeket és meséltek, amikor kérdeztem. :)
Egyik stand a Herbatea Manufaktúra volt, ahol mézeket kóstoltam. Nem vagyok/-unk nagy mézfogyasztók itthon, mégis gyakran keresem a különleges, de hiteles ízeket. Kóstoltam zsálya-mézet, fahéj-mézet, kardamom-repcemézet, fokhagyma mézet a végére, az azért kemény volt. :) Ami nálam elvitte a pálmát, az a csipkebogyó-méz volt, most is a számban érzem az ízét. :)

Aki ráér, egy látogatást megér így az ünnepek előtt szerintem, karácsonyig még 3 alkalommal lesz WAMP, gasztro sarokkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése