
Krk városa egyébként csudakklassz hely, bármikor vissza is térnék. Nagyfiammal is voltunk ott már kétszer, ez persze már egy kicsit más műfaj volt.

Hozzávalók (1 főre):
150 g burgonya
150 g mángold
8 g (1 ek) olivaolaj
só, bors, fokhagyma
Most egy pillanatra komolyan el kellett gondolkoznom azon, hogy hol is szereztem be a mángoldot. De aztán eszembe jutott. A múlt héten akkora mázlim volt, hogy kétszer is bejutottam egyedül a városba, első alkalommal a Vásárcsarnokban lófráltam, második alkalommal pedig a Fény utcai piacon. Nem bírok magammal, ha város, akkor piac, főleg így tavasszal.
Szóval a mángoldot a Vásárcsarnokban szereztem be. Itthon aztán leveleire szedtem, megmostam és a leveleit, ill. a zsenge szárát felcsíkoztam. 1 evőkanál olivaolajat felmelegítettem, beledobtam az apróra vágott fokhagymát, átforgattam, rá a mángold, só, bors ízlés szerint (én jó borsosan és jó fokhagymásan szeretem, úh. az én adagomba mindjárt 2 gerezd fokhagyma is került). Vizet nem adtam hozzá, kis lángon puhára pároltam-pirítottam az egyveleget, míg a levelek összefonnyadtak. Eközben megfőztem egy kockára vágott krumplit, óvatosan, hogy még kemény maradjon. Amikor elkészült a mángold rész, hozzádobtam a krumplikockákat és 1-2 fordulattal átkevertem, kicsit pirítottam. Fogyasztható frissen melegen de hidegen is, sült húsok, halak, tenger gyümölcsei mellé.
Tápanyagtartalom (1 adag)
energia: 251 kcal
fehérje: 6 g
zsír: 9 g
szénhidrát: 37 g
energia: 251 kcal
fehérje: 6 g
zsír: 9 g
szénhidrát: 37 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése