2012. február 22., szerda

Mr. Auguszt


Egy igazi kincsre tettem szert a minap az FB-n keresztül (imádom az internetet, mondtam már?:). Egy újabb kis gyerekszakácskönyv, mégpedig az Auguszt cukrászda gondozásában. A cukrászdáról gondolom sokat nem kell mesélni, patinás, 150 éves családi múlttal. A könyv címe: My First Pastry Book - azaz ráadásul angolul van (bár azóta kiderült, hogy van magyar nyelvű változata is, érdekes, ha nem jön szembe, nem tudom mikor hallottam volna róla). Annak épp külön örülök, hogy angolul van, nagyfiam úgyis épp tanulja a nyelvet, akár együtt is dolgozhatunk belőle, és az én ételkészítési szókincsemet sem árt bővíteni.
A könyvben összesen 20 recept található, az évszakokhoz rendelve. Tekintettel arra, hogy ez egy kis cukrászkönyv - ezek bizony sütemények, édes italok receptjei. A könyv tavaszi receptekkel indul, mindjárt a bodzaszörppel nyit. Nyáron készíthetünk belőle gyümölcsös tejberizst és sárgabarack-lekvárt, ősszel almáspitét és spenótoskosárkákat, télen pedig mézeskalácsot és szerencse-sütit.


A könyv illusztrációja hangulatos, a kerettörténetet pedig Vilma Vanilla, a cukrászdában leskelődő tündér adja. Biztosan ki fogjuk próbálni a recepteket, ha eljön a tavaszi-nyári szezon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...