Egy kis alapanyag-ismeret, avagy Mitől parmezán a parmezán? - a Diningguide.hu gazdag képanyaggal illusztrált cikke erről a fantasztikus olasz sajtról. Megtudhatjuk, hol készítik az igazi parmeggiano reggianot és hogyan érdemes az egyes fajtákat (érlelési idő függvényében) fogyasztani.
El ne felejtsem legközelebb, ha Olaszországnak ezen a részén járok, hogy leszervezzek egy sajt-manufaktúra látogatást. Imádom a "gyárlátogatásokat", különösen, ha ez éppen nem egy nagyüzem, hanem kisebb manufaktúra, esetleg nagy hagyományokra visszatekintő családi műhely. Szerintem ennél jobban nem lehet megismerni, megérteni egy nyersanyagot, egy ilyen élmény során szerzett benyomások (illat, látvány, a szakember lelkesedése, szavai) örökké velünk maradnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése