2011. november 4., péntek

Cukkinikrém

Első gondolatra bizarrnak tűnhet, hogy zöld színű krémet kenünk a kenyérre, de én két kiváló, finom példát is tudok az ellenállás leküzdésére. :)
Zöld színű lehet a zöldborsó krém (erről később) és a cukkinikrém.

Na de miért is együnk cukkinikrémet? Először is, mert finom. Ez persze szubjektív, de szerintem tényleg az. :) Másodszor is könnyen beszerezhető alapanyagokból készül, nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, kiváló kence-fice gyereknek, felnőttnek, reggelire, vacsorára, tízóaira, uzsonnára, bulira és vendégeknek.
A cukkini egész évben kapható, élénkzöld vagy sárga színével feldobja a szürkülő őszi-téli napokat. Jól alkalmazható a különböző vegetáriánus étrendekben, fogyókúrába is beilleszthető.
A gyerekeket is bevonhatjuk a turmixolásba, ők még a fura színt is viccesnek találhatják. :)

Hozzávalók:
1 db közepes cukkini
fél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek étolaj (olivaolaj vagy napraforgó olaj)

A cukkinit kockákra vágjuk, fogunk egy fél vöröshagymát, azt is kockáka vagy vékony szeletekre aprítjuk. Kevés olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a cukkinikockákat és egy gerezd zúzott fokhagymát is. Sózzuk, szükség esetén kevés víz hozzáadásával, kis lángon (felügyelet mellett) pároljuk az ételt, míg a cukkini megpuhul. Ekkor botmixszerrrel pürésítjük, hűtjük és kenyérre kenjük. Finom. :)

Cukkinikrémek még:
- Majonézes változat Gabojsza konyhájában sárga cukkiniből
- 3-féle változata Ízbolygónál




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...