Boldog Új Évet kívánok minden lelkes Babérlevél-olvasónak! :)
Az Új Év általában a fogadalmak ideje - ezek a fogadalmak gyakran kapcsolódnak táplálkozási szokásainkhoz, életmódunkhoz.
Én fogadalmakat nem igazán szoktam tenni, idénre inkább az az elhatározás érett be, hogy szeretnék minél több zöldség-alapú, a hagyományos magyar konyhától kicsit elrugaszkodó ételt megismerni, elkészíteni. Eddig is szerettem a zöldségeket, de az utóbbi időben egyre inkább lenyűgöznek változatosságukkal, egyszerű elkészítési lehetőségeikkel, színűkkel, ízeikkel.
Délelőtt már elkészítettem egy adag padlizsánkrémet (sok-sok évvel ezelőtt készítettem el életem első padlizsánkrémét, ami teljes kudarc volt :), a desszert.eu padlizsánkrém receptje azonban működik, mindenkinek csak ajánlhatom. Persze ahány ház, annyi padlizsánkrém, érdemes próbálgatni, saját ízlésünknek megfelelően alakítani. Én pirítósra kenve, paradicsommal szeretem a legjobban.
Bővebben a padlizsánról az Új Diéta c. folyóirat 10 dolog, amit a padlizsánról tudni érdemes c. cikkében olvashattok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése