Ez alkalommal Cukroskata blogján sikerült tortareceptekre lelnem, ezek közül epres túrótortájának egy változatát készítettem el. Nem egy energiaszegény süti, de a szénhidrát tartalma legalább alacsony, ünnepi alkalmakkor szerintem el kell férjen. :)
100 g hozzáadott cukor nélkül készült keksz (Detki Cukor Stop)
250 g tehéntúró (sovány v. zsírszegény)
100 g dió
2 kk kakaópor (cukrozatlan)
40 g vaj
2 dl habtejszín
60 g áfonya (jelen esetben gyorsfagyasztott)
4 db lapzselatin
folyékony édesítő (pl. Polisweet)
A kekszet és a diót ledaráltam, összekevertem a kakaóporral és az olvasztott vajjal, amíg összeállt. A masszát folpackkal kibélelt edény (pl. tortaforma, nagyobb tál) aljába nyomkodtam vékony rétegben, de úgy, hogy az egészet befedje. Ezt betettem a hűtőbe, amíg a krémet elkészítettem. A krémhez a tejszínhabot felvertem, majd óvatosan hozzákevertem az áttört túróhoz, édesítettem az édesítőszerrel (ízlés szerint). A zselatinlapokat kevés hideg vízbe áztattam pár percre, majd kicsavartam és nagyon kevés vízben melegítés közben teljesen feloldottam. A zselatinos folyadékot óvatosan a tejszínes-túrós krémhez adtam, folyamatosan elkeverve, majd a krémhez adtam az áfonya 3/4-ét. Ezt a masszát a kekszes alapra öntöttem, egyenletesen elterítettem, a maradék áfonyával megszórtam és fogyasztásig a hűtőben tároltam. Ez a mennyiség nekem 10 szelet lett.
Tápanyagtartalom (1 adag)
energia: 236 kcal
fehérje: 8 g
zsír: 18 g
szénhidrát: 11 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése