2012. január 16., hétfő

Joghurtos céklasaláta

Barátnőmnél kóstoltam a minap tejfölös céklasalátát, meglepően ízlett, kicsit átdolgozva elkészítettem itthon is, nem is gondolná az ember milyen harmonikus. Újabb gyorsan elkészíthető zöldségétel (ld. újévi elhatározásom).


Hozzávalók (1 adag):
50 g natúr joghurt (vagy tejföl)
50 g nyers reszelt cékla (barátnőm megfőzte, gondolom sütve is használható, nekem nem volt erre épp időm, így is isteni lett)
mustár, só, bors, fokhagyma


A céklát lereszeljük, a többi hozzávalót hozzáadjuk, összekeverjük, pirítóssal vagy húsok, halak mellé köretként fogyasztjuk.


Tápanyagtartalom (1 adag)
energia: 48 kcal
fehérje: 3 g
zsír: 2 g
szénhidrát: 5 g



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...