2012. május 24., csütörtök

Házi epres joghurt kukoricapehellyel

Aktuálisan nagyon kedvenc uzsonnám. :)

(A fényképezőgépünk sajnos vendégségben maradt és még nem tért haza, de már nem várok tovább, míg hazaér, addig lesznek kép nélküli posztok. Rajta volt a kép erről az ételről is. Képzeljetek el egy friss, dús, krémes, darabos, roppanós epres joghurtot. :)


Igazi gyümölcsből, ropogósan.

Hozzávalók (1 személyre, uzsonna adag)
100 g eper
50 g joghurt (görög joghurttal is isteni)
5 g (1 tk) barnacukor
15 g (4 ek) natúr cornflakes (kukoricapehely)

Az epret megtisztítjuk, megmossuk, beletesszük egy tálba. Hozzáadjuk a joghurtot, a cukrot (vagy mézet vagy édesítőszert vagy xilitet) és villával összetörjük, ki mennyire darabosan szereti. Hozzáadjuk a kukoricapelyhet (ha nem natúr, hanem hozzáadott cukrot tartalmazó pelyhünk van otthon, akkor a külön édesítést el is hagyhatjuk) és pár percig várjunk, hogy egy kicsit a pehely felpuhuljon (ha valaki roppanósan szereti, ami szerintem a lényeg :), akkor ne várjon sokáig. Nagyon finom.
Természetesen készülhet pl. reggelire is, akkor jóval nagyobb mennyiségekben.
Szerintem nagyon jó lehet a ropogós zabpehellyel is, alig várom, hogy elkészítsem.:)*

Tápanyagtartalom (a fenti alapanyagokkal és mennyiségekkel):
energia: 143 kcal
fehérje: 4 g
zsír: 2 g
szénhidrát: 27 g  



* Azóta elkészítettem ropogós zabpehellyel is. Érdekes módon kukoricapehellyel nekem jobban bejött.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...