A Manó Könyvek Kiadó gondozásában jelent meg 2009-ben Agostino Traini: Hami
- minden, ami az asztalunkra kerül c. könyve (a link oldalán bele is lapozhatunk a könyvbe). A nagy alakú, színes képeskönyvben Hami, a
szakács, Serpenyő, Lábos és Szűrő segítségével vezeti körbe az érdeklődő
gyerekeket az egyes élelmiszerek, nyersanyagok termelésétől az asztalunkra
kerülő ételek elkészüléséig tartó folyamaton.
A gyerekek a könyv segítségével megismerhetik a gabonák aratását,
feldolgozását, a kenyér, a tészta készítését, a gyümölcsök fajtáit, felhasználásukat,
a lekvár készítését, a zöldségek vetését, szedését, a tejelő állatokat, a
tejtermékek készítését és nem utolsó sorban a csokoládé gyártását. :)
Minden kisgyermeknek és szüleinek jó szívvel ajánlom! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése