Sárgarépás túrókrém
Hozzávalók: 60 g túró, 20 g tisztított, reszelt sárgarépa, 20 g tejföl vagy natúr joghurt
A hozzávalókat tálban összekeverem.
Céklás túrókrém
A
hozzávalókat tálban összekeverem.
Mindkét túrókrém egyik változata lehet így natúr, a másik lehet
kevés sóval, harmadik almával, negyedik apróra vágott petrezselyem zölddel.
Joghurt-krém
Hozzávalók: 1 doboz natúr joghurt
A natúr joghurtot gézbe vagy
pelenkába öntjük, a textilt összekötjük, hogy a joghurt ne folyjon ki belőle és
egy fél napra vagy akár egy éjszakára edény fölött lógatjuk. Miután a savó
kicsöpögött belőle, sűrű joghurtkrémet kapunk, amelyet így natúr vagy
zöldfűszerekkel ízesítve használhatunk fel.
Kenyérre,
pirítósra kenve, friss zöldségekkel fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése