Nigella műsorait is szívesen nézem, szépek, színesek, a hölgy meg kisebb manírjai ellenére is működik nálam. A minap, talán a facebookon szembejött a fenyőmagos, szultánás spenót receptje. Elkészítettem, vagyis majdnem.
Ugyanis nem volt itthon spenót, de az nem is volt baj, mert volt kint a kertben mángold, ami az egész apropóját adta. Fenyőmagról azt hittem, hogy van itthon, volt is, csak a molyok is megszerették, úgyhogy a tökmag ugrott be helyette. Szultána meg úrias, sima mezei mazsolát használtam. :) Nem kertelek, így is nagyon jó lett. Én adtam neki egy kis csilit is, tudtam, hogy erre az ételre nem fognak ráugrani a fiúk. A pasim is megkóstolta, az alábbit nyilatkozta: "Jó az ízvilág, csak ne lennének benne ezek a zöld levelek." :)
Ugyanis nem volt itthon spenót, de az nem is volt baj, mert volt kint a kertben mángold, ami az egész apropóját adta. Fenyőmagról azt hittem, hogy van itthon, volt is, csak a molyok is megszerették, úgyhogy a tökmag ugrott be helyette. Szultána meg úrias, sima mezei mazsolát használtam. :) Nem kertelek, így is nagyon jó lett. Én adtam neki egy kis csilit is, tudtam, hogy erre az ételre nem fognak ráugrani a fiúk. A pasim is megkóstolta, az alábbit nyilatkozta: "Jó az ízvilág, csak ne lennének benne ezek a zöld levelek." :)
Ha valakit nem riasztanak el a zöld levelek, akkor próblja ki bátran az eredeti spenótosat (én is ki fogom) vagy az átalakított mángoldosat. Magában vagy köretnek, egy újabb szuper zöldségétel.
700 g mángold
80 g (1 közepes fej) lilahagyma
12 g (1,5 ek) olívaolaj
35 g (3,5 ek) Mazsola
15 g (1,5 ek) száraz fehérbor (száraz)
35 g (3,5 ek) (tisztított!) tökmag
ízlés szerint chili
Elkészítés (az eredeti receptnek megfelelően):
A mazsolákat forró vízbe áztatom.
A hagymát félfőre vágom, majd egy akkora edényben, amibe a mángold is belefér, az olívaolajban aranybarnára sütöm.Valahol félúton beledobom a felkarikázott chilipaprikát is.
A tökmagot száraz serpenyőben megpirítom, én ezt követően mozsárban kicsit össze is törtem.
A bort hozzáadom a hagymához, majd beleteszem az 1-2 centis darabokra vágott mágoldot is. Kevergetjük, míg a mángold összeesik, pároljuk el a levét teljesen.
Adjuk hozzá a leszűrt, lecsöpögtetett mazsolát és a pirított tökmagot.
Keverjük el, sózzuk, borsozzuk és kész.
Tápanyagtartalom (1 adag):
energia: 161 kcal
fehérje: 6 g
zsír: 8 g
szénhidrát: 16 g
(Bocs, a képért. :)
(Bocs, a képért. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése